top of page

Vi sang julen inn til spill, fest og takknemlighet

«Vi synger julen inn» er en sterk tradisjon i Bergen Baptistkirke. I en fullsatt kirke ble det en festforestilling for små og store, unge og gamle. Hele kirken sydet av liv både i kirkesalen og i festsalen etter gudstjenesten.

Det store høydepunktet for barna i alle fall, ble julespillet fra hendelsene i Betlehem julenatt. Her var det esel, kamel, sauer, gjetere, vise menn og hovedpersonene Maria, Josef og barnet i krybben! Gitt forutsetningene, ble det en fenomenal forestilling.

Og selvsagt mye sang: Barna sang, ungdommene sang, de voksne sang og hele forsamlingen deltok i de kjente og kjære julesangene som vi er så glade i.

Andakt ble holdt av Britt Helen Opstad som ga oss det store bildet fra Jesaja til Jesu fødsel i ultramoderne språkdrakt! «Tuller du? Sa presten Sakarja da engelen Gabriel viste seg for ham og fortalte at hans gamle kone, Elisabeth skulle bli gravid og føde en sønn – og så sa han ikkje mer på en god stund!»

Mot slutten av gudstjenesten ble kveldens møteleder Freda M. Træet hyllet og takket for sine over 50 år i aktiv, frivillig tjeneste i søndagsskolen og andre avdelinger i menigheten. Barna ga henne hver sin rose og hun fikk favnen full!

Etter gudstjenesten var det multikulturell fest i festsalen med servering av norsk, vietnamesisk, burmesisk og annen (jule)mat. Trolig var det minst 50 bidragsytere til gudstjenesten og festen. En flott kveld som på en herlig måte forberedte oss til den store høytiden vi nå står foran.

Siste innlegg
Arkiv
Følg oss på facebook 
  • Facebook Basic Square
bottom of page