top of page

Sammen for å vinne i Sætervika


Til tross for styrtregnet og oversvømmelse på enkelte veistrekninger, kom alle velberget i hus fredag ettermiddag til avtalt tid. Der ventet ferdigdekket bord så vi kunne starte oppturen umiddelbart!

Det ble selvsagt ikke så mange uteaktiviteter som vi pleier å ha å på våre helge-

samlinger, men det ble både kajakkpadling og spaserturer i tillegg til bordtennis, innefotball, brettspill og mye annen moro. Mange fikk god tid til de gode samtaler og både voksne og barn stiftet nye bekjentskaper. Fremfor alt opplevde vi gode møter med sterk undervisning, bønn og lovsang. Lørdagskvelden hadde ungdommene forberedt et helt arsenal av leker, konkurranser, sketsj og moro.

Temaet for samlingen 21.-23. september var "Sammen for å vinne" og pastor Jan Helge tok oss dypt inn i det bibelske grunnlaget for å lykkes med å vinne mennesker. Vinne er det første av tre stikkord i menighetens visjon: Vinne, danne, tjene. Og det er vårt inntrykk at mange fikk inspirasjon til å finne sin plass på vårt vinnerlag!

I sin undervisning om hvorfor vi kan vinne når vi holder sammen, tok Jan Helge utgangspunkt i bl.a. historien om da Nehemia påtok seg den store oppgaven med å bygge opp igjen Jerusalems bymur som var blitt ødelagt. Han understreket to nøkkelmomenter:

1. Ved siden av. Det at bygningsarbeiderne ikke klarte å utføre et effektivt arbeid fordi de var spredt over den lange muren, holdt på å stoppe hele arbeidet. Fienden var tjent med å splitte arbeiderne. For å endre på det ba Nehemia både arbeiderne og vokterne om å komme tettere sammen slik at kommunikasjon og vakthold fungerte bedre.

2. Etter han. Det at man etter en stund må overlevere arbeidet til en etterfølger, akkurat som i et stafettløp. Det å løpe raskt og effektivt er viktig, men selve vekslingen - det å overlate arbeidet til nestemann - er også svært avgjørende. Dette er noe vi må lære av også i vår sammenheng så ikke noen går seg trøtte mens andre går ledige!

Søndagens gudstjeneste ble avsluttet med nattverd.

Vi takker alle som var med på weekend i Sætervika, vertskapet som stelte så godt med oss og alle som var med å arrangere, særlig Laura som sto i spissen for det hele!


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss på facebook 
  • Facebook Basic Square
bottom of page