Livets del II


Bønneseminaret lørdag med Bjørn Olav Hansen i Bergen baptistkirke fengslet tilhørerne i tre timer, bare avbrutt av en enkel, men god og hyggelig lunsj. Og Hansen traff oss virkelig hjemme: Vi som hadde møtt frem var for det meste folk i sin beste alder (50+) og det sentrale temaet var: Kristenlivet i tiden etter fylte 50!

Etterhvert som vi blir eldre beveger vi oss fra

skråsikkerheten i livets første del til undringen i tiden

etter fylte femti. For alt kan nemlig ikke forklares, understreket Hansen - en erkjennelse vi får etterhvert som vi blir eldre. Paulus skriver i sitt første brev til korinterne, kap. 13, v.12: "For nå ser vi i et speil, i en gåte, men da skal vi se ansikt til ansikt. Nå kjenner jeg stykkevis, men da skal jeg kjenne fullt ut slik som jeg også fullt ut er kjent. "

Samtidig bearbeider Gud oss - kanskje uten at vi er klar over det - ettersom tiden går. "Gud gjør mer bak ryggen din enn